Als je denkt aan een huis, denk je aan baksteen. Zowel oud-Hollandse grachtenpanden als nieuwe vinexwijken zijn opgetrokken uit dit duurzame en sterke materiaal.

Bij Steenfabriek Vogelensangh wordt de mooiste baksteen gebakken: als enige fabriek in heel Nederland bakken wij de stenen nog in een kolengestookte ringoven. En dat zie je: de mooiste en meest exclusieve baksteen is het resultaat.

Het proces van de baksteen

Een baksteen ontstaat door de klei te drogen en vervolgens te verhitten tot minstens 1000 graden Celsius. In onze steenfabriek worden de stenen vervolgens wel 10 dagen lang door het vuur verhit, waarbij kooltjes dag en nacht door de stookgaten worden gegooid om de juiste temperatuur te handhaven.

De baksteen die vervolgens uit de ringoven komt, is een duurzame en kleurechte steen, met een prachtige uitstraling.

U kunt het bakproces online bekijken, maar u bent ook van harte welkom in onze steenfabriek.
Neem voor een bezoek gerust contact met ons op.

Verschillende type bakstenen

De kleur en afwerking van de baksteen wordt vooraf bepaald en is afhankelijk van het bouwproject, zo hebben we zowel lichte baksteen en grijze stenen als de traditionele rode baksteen. Onze stenen worden zonder kleurstof geproduceerd en zijn van de hoogste kwaliteit (CE-gemarkeerd).
Hoewel elke baksteen uniek is, is de kwaliteit de grote constante bij Steenfabriek Vogelensangh. Onze baksteen is daarvan zelf de beste vertegenwoordiger.

Slechts enkele van onze stenen ziet u hierboven.

Bekijk hier alle bakstenen

Baksteen voor uw project

Zowel voor het herstel van een antieke gevel als voor een nieuwbouwproject is onze baksteen geschikt. De natuurlijke en authentieke uitstraling van de traditionele steen combineert verrassend goed met ultramoderne materialen. Bovendien zijn onze stenen in allerlei kleuren, schakeringen en afmetingen te produceren.

Bent u benieuwd naar onze stenen in de praktijk? Bekijk dan de verschillende projecten waarbij Vogelensangh-baksteen is gebruikt. U zult zien dat alle stijlen vertegenwoordigd zijn, en dat baksteen veel verschillende gezichten heeft.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten