De kunst van een mooie gevel

Uiteraard is de gevelsteen zelf belangrijk, maar er komt meer kijken bij een mooie gevel. Om een evenwichtige gevel te krijgen, moet de gevelsteen worden ‘geopperd’ van meerdere pallets. Dit resulteert in een uitgebalanceerde opbouw van de kleurnuanceringen en een gevel met karakter.
Vogelensangh bakt zowel lichte- als donkere gevelsteen in verschillende kleurnuances. Ook gesinterde gevelsteen behoort tot de opties. Voor deze specifieke soort gevelsteen wordt de oven nog extra verhit, wat de stenen een unieke vergrijsde tekening geeft.

Gevelsteen in Giesbeek

Gevelsteen woonhuis in Giesbeek

Een oude of een nieuwe gevelsteen?

Zoekt u een speciale steen om een gebouw te renoveren, helemaal in lijn met de originele steen? Of bent u op zoek naar die ene prachtige gevelsteen die uw nieuwbouwproject warmte en een krachtige uitstraling geeft? Steenfabriek Vogelensangh maakt als enige steenfabriek in Nederland nog kolengestookte gevelstenen.

Onze gevelsteen spreekt voor zichzelf, we laten u dan ook graag een paar van onze projecten zien. Ook bent u van harte welkom in onze steenfabriek, om met eigen ogen te zien hoe deze duurzame steen gemaakt wordt.

Hierboven ziet u enkele voorbeelden van onze gevelstenen. Bekijk alle stenen.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting