Kolen gestookte bakstenen zijn bakstenen die op “de oude manier” worden gemaakt, met prachtige, ambachtelijke stenen als resultaat. In Nederland vind je kolen gestookte bakstenen alleen nog bij Steenfabriek Vogelensangh. 

Het bakproces van onze bakstenen

Bent u benieuwd naar hoe kolen gestookte bakstenen worden geproduceerd? Bekijk dan onze impressie van het productieproces. Hierin kunt u zien hoe de klei wordt gesneden, hoe de gevulde vormen eerst zes dagen moeten drogen en dat ze vervolgens maar liefst 10 dagen de ringoven in gaan. In deze ringoven gaat het vuur in 10 dagen rond, met een constante temperatuur.

Dit is waar de kolen gestookte bakstenen ontstaan, want er worden constant kolen door de stookgaten gegooid, precies de juiste hoeveelheid brandstof voor het vuur. Vervolgens kunnen de stenen afkoelen en als laatste worden ze gesorteerd. De kolen gestookte bakstenen zijn klaar voor gebruik.

De bakstenen

Kolen gestookte bakstenen hebben niet één bepaald uiterlijk. Bij Vogelensangh worden stenen in allerlei kleuren, schakeringen en stenen van verschillende afmetingen gemaakt. Wat deze stenen bindt is het feit dat ze van de hoogste kwaliteit zijn, kleurecht (zonder kleurstoffen!) en duurzaam.

De bakstenen zijn perfect om een oude gevel te herstellen en passen goed in een klassieke bouwstijl, maar de kolen gestookte stenen zijn net zo geschikt voor een strak nieuwbouwproject of utiliteitsbouw. Dit komt omdat we de stenen helemaal aan kunnen passen aan uw project of wensen.

Zowel qua kleur als qua structuur en uitstraling. Om een idee te krijgen van de verschillende kanten waar je met kolen gestookte bakstenen mee op kunt, ziet u hieronder enkele van onze projecten:

 

Bekijk alle projecten met kolen gestookte bakstenen

Uw project

We hebben gegarandeerd een prachtige steen voor uw project. Neem een kijkje bij onze stenen of kom langs in de fabriek om met eigen ogen te zien waarom wij nog echte kolen gestookte bakstenen maken.

 

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten