Karakteristieke metselsteen

Nergens anders vindt u metselstenen met de karakteristieke, natuurlijke kleurnuances als die van de bakstenen van Vogelensangh. Alleen in deze steenfabriek wordt metselsteen nog op traditionele wijze gebakken, in een grote ringoven die brandt op kolen.

Al sinds 1919 wordt in de steenfabriek metselsteen geproduceerd. Sinds 1924 maken vervaardigen we machinaal metselstenen, maar ook maken we nog steeds handvorm metselsteen.

Vakmanschap

Onze stokers houden dag en nacht de juiste temperatuur in de ringoven in de gaten en voorzien het vuur van nieuwe kolen. Het resultaat: de mooiste metselsteen van Nederland.

Enkele voorbeelden van onze metselstenen. Bekijk alle stenen.

Vogelensangh heeft een ruim aanbod van diverse soorten metselsteen: allerlei kleuren, schakeringen en afwerkingen. Ook gesinterde metselsteen vindt u bij ons. Bekijk onze stenen online of kom onze metselstenen in het echt bewonderen: u bent van harte welkom in onze fabriek.

Kwaliteit van onze metselsteen

Hoewel de metselsteen van Vogelensangh uniek is, is de kwaliteit ervan duidelijk een constante factor. Al de CE-gemarkeerde stenen van Steenfabriek Vogelensangh worden geproduceerd onder KIWA KOMO keur.

 

 

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting