Bakstenen met een prachtige uitstraling en een mooi verhaal. Kwalitatief gaat er niets boven de bakstenen die na maar liefst tien dagen lang bakken de oven uit komen bij Steenfabriek Vogelensangh in Deest. 

De juiste baksteen

Bent u op zoek naar een doodgewone baksteen of bent u op zoek naar ambachtelijke bakstenen met uitstraling? Als dit laatste het geval is, bent u op de juiste plek. De bakstenen van Vogelensangh worden met zorg geproduceerd, om een zo mooi mogelijk eindproduct te krijgen. Duurzame bakstenen, die precies de kleur en het karakter hebben waar u naar op zoek bent.

Hieronder een impressie van enkele van onze bakstenen:

Alle soorten en maten

Of u nu op zoek bent naar antieke bakstenen voor een renovatie of naar stijlvolle bakstenen voor een nieuwbouwproject: wij hebben de juiste bakstenen. In ons assortiment vindt u bakstenen in allerlei kleuren en kleurgradaties, strakke bakstenen en handvorm stenen, traditionele bakstenen en gesinterde bakstenen. Als u op zoek bent naar speciale bakstenen, dan vindt u ze bij Vogelensangh.

Duurzame bakstenen, die precies de kleur en het karakter hebben waar u naar op zoek bent.

Het productieproces van onze baksteen

Als enige in Nederland vindt u bij ons nog een kolengestookte ringoven. De stenen van klei gaan door een van de 20 deuren de oven in, waar het vuur al die tijd gelijkmatig brandt. De juiste temperatuur is voor de bakstenen essentieel. Onze kolenstokers houden deze dan ook dag en nacht in de gaten en voeden het vuur door kolen door de stookgaten te gooien. Na 10 dagen zijn de stenen goed gebakken en worden ze uit de oven gereden. Als de bakstenen afgekoeld zijn worden ze handmatig gecontroleerd en gesorteerd. Bekijk onze impressie van het productieproces of kom langs in onze fabriek om alles met eigen ogen te bewonderen.

Projecten met Vogelensangh bakstenen

Er zijn uiteraard al veel verschillende bouwprojecten gerealiseerd met onze prachtige stenen. Om u een idee te geven van hoe onze bakstenen eruitzien in de praktijk, hieronder een kleine selectie:

 

Meer foto’s van deze en andere bouwprojecten vindt u hier: projecten met Vogelensangh bakstenen

 

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting