Bij een onderscheidend ontwerp, hoort een onderscheidende steen: de exclusieve baksteen van Steenfabriek Vogelensangh doet recht aan uw project. In de enige fabriek in Nederland waar nog kolengestookte stenen worden gemaakt vindt u deze hoogwaardige baksteen. Alle soorten, kleuren en formaten exclusieve baksteen worden met zorg geproduceerd in de bijna 100 jaar oude steenfabriek.

Exclusief bakproces
Vers aangevoerde klei verandert niet zomaar in een exclusieve baksteen. Tien dagen lang worden de stenen gebakken in de kolengestookte ringoven. De baksteen wordt verhit tot een temperatuur van zo’n 1060 graden Celcius. Deze temperatuur wordt bereikt doordat de stokers dag en nacht kooltjes door de stookgaten in de oven gooien.

Tien dagen lang worden de stenen gebakken in de kolengestookte ringoven.

Hun karakteristieke kleur krijgen de stenen door de vuurtongen die de stenen tijdens het bakproces raken: Vogelensangh voegt géén kleurstoffen toe.

Exclusieve baksteen is de investering meer dan waard: de stenen zijn immers heel bepalend voor de uitstraling van elk bouwproject, oud of nieuw.

Op maat
Vogelensangh levert zowel baksteen op maat (handvorm) als in alle gangbare (oude) formaten bakstenen. De exclusieve baksteen van Vogelensangh wordt zowel in renovaties als nieuwbouwprojecten gebruikt. Bekijk hier een selectie van deze projecten.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting