Gevelstenen voor de juiste uitstraling

Een mooie gevelsteen geeft uw woning of bouwproject de juiste uitstraling, of het nou om een nieuwbouwproject of renovatie gaat.

De kunst van een mooie gevel

Om een evenwichtige gevel te krijgen, worden de gevelstenen geopperd van meerdere pallets. Dit om ervoor te zorgen dat uw gevel een uitgebalanceerde opbouw van kleurnuances heeft. Uw soort gevelstenen is uiteraard volkomen afhankelijk van uw woning of bouwproject.

Verschillende soorten gevelstenen

Doordat we gevelstenen (handvorm stenen) op maat kunnen maken, kunnen we diverse soort gevelstenen voor u maken in diverse kleuren. In principe zijn al onze stenen geschikt als gevelsteen. Bekijk ons aanbod in stenen. Staat uw gewenste steen er niet bij? Neemt u dan vooral contact met ons op. Wij zijn in staat vrijwel iedere steen te maken.

Wilt u eerst wat inspiratie opdoen? In het projecten-overzicht ziet u voorbeelden van hoe onze stenen gebruikt zijn. Daarnaast bent u ook van harte welkom om een kijkje te nemen in onze steenfabriek.

Maak een afspraak om de fabriek te bezoeken

Zo worden gevelstenen gebakken

De gevelstenen die wij maken, worden gebakken in de enige kolengestookte ringoven in Nederland. De stenen bakken wel tien dagen lang, terwijl de temperatuur in de oven constant in de gaten wordt gehouden door onze stokers. Dag en nacht worden er kolen door de stookgaten gegooid, om het vuur constant te houden.

De zorg waarmee onze stenen worden gemaakt, resulteert in de prachtige, unieke gevelstenen die u bij ons aantreft. Bekijk het volledige bakproces van de gevelstenen

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting