Een baksteen kan op verschillende manieren van een kleur voorzien worden. Steenfabriek Vogelensangh probeert zo weinig mogelijk milieubelastend zijn, waardoor wij onze bakstenen op natuurlijke wijze van een kleur voorzien. Vogelensangh gebruikt dus geen kleurstoffen of andere toevoegingen.

Verschillende kleuren bakstenen

Bij Vogelensangh kennen we verschillende kleuren bakstenen. De meest aangevraagde kleuren zijn:

  • Oranje-rode bakstenen
  • Rood-paarse bakstenen
  • Bruine bakstenen
  • Grijs-zwarte bakstenen
  • Wit-gele bakstenen
  • Een mix van diverse kleuren

Daarnaast kennen we veel verschillende soorten bakstenen en variaties op bovenstaande kleuren. Benieuwd hoe deze stenen er uit zien? Bekijk dan voorbeelden van onze steensoorten.

Wenst u een andere kleur baksteen? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

Diverse kleuren verwerkt in een project

Heeft u moeite met het kiezen van een kleur baksteen? Dan raden wij u aan een kijkje te nemen tussen bouwprojecten waar Vogelensangh-bakstenen gebruikt zijn en u te laten inspireren. Tegenwoordig hoeft u niet meer vast te zitten aan enkele één kleur. Steeds vaker is het de trend om een ander gekleurde gevelsteen te nemen dan de rest van het huis.

Bekijk de Vogelensangh projecten

Hoe krijgen de bakstenen van Vogelensangh hun kleur?

Zoals eerder benoemd, maakt Steenfabriek Vogelensangh geen gebruik van kleurstoffen of andere toevoegingen. Op deze manier proberen wij zo weinig mogelijk milieubelastend te zijn.

De kleur van de stenen wordt bepaald door het rondgaan van het vuur en de kleisoort. De stenen die het dichtst bij het vuur liggen, zullen automatisch donkerder zijn dan de stenen die achteraan liggen. Door deze wijze van bakken zal ook geen enkele steen hetzelfde zijn.
Zodra de stenen afgekoeld zijn gaat een sorteerder aan de slag met de stenen. Alle bakstenen worden handmatig gesorteerd.

Benieuwd naar het gehele proces van stenen bakken? Bekijk het bakproces.

Bezoek Steenfabriek Vogelensangh en ervaar het zelf

Benieuwd hoe de kleuren er in het echt uitzien? Maak dan een afspraak om een bezoek te brengen aan de Vogelensangh fabriek. In het contactformulier kunt u aangeven wanneer u langs zou willen komen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak.

Maak een afspraak voor een bezoek

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting