Traditionele metselstenen

Nergens anders vindt u metselstenen met de karakteristieke, natuurlijke kleurnuances als die van de bakstenen van Vogelensangh. Alleen in deze steenfabriek wordt metselsteen nog op traditionele wijze gebakken, in een grote ringoven die brandt op kolen.

Al sinds 1919 wordt in de steenfabriek metselsteen geproduceerd. Sinds 1924 maken vervaardigen we machinaal metselstenen, maar ook maken we nog steeds handvorm metselsteen.

Vakmanschap

Onze stokers houden dag en nacht de juiste temperatuur in de ringoven in de gaten en voorzien het vuur van nieuwe kolen. Het resultaat: de mooiste metselsteen van Nederland.

Enkele voorbeelden van onze metselstenen. Bekijk alle stenen.

Kwaliteit van onze metselstenen

Bij vogelensangh draait het om kwaliteit. Kwaliteit op het gebied van service en klantencontact, maar ook natuurlijk de kwaliteit van onze metselstenen. Vogelensangh heeft een breed aanbod van metselstenen. Verschillende kleuren, schakeringen en afwerkingen.

Wilt u de metselstenen in het echt zien? Kom dan naar onze fabriek. Onze kwaliteit krijgt ook uiting in bepaalde keurmerken. Zo worden alle CE-gemarkeerde stenen geproduceerd onder KIWA KOMO keur.

Traditioneel productieproces

Als u op zoek bent naar traditioneel, dan zou u van een bezoek aan Steenfabriek Vogelensangh echt genieten. In onze steenfabriek worden bakstenen nog op de “oude manier” geproduceerd. We hebben een prachtige ringoven van bijna 100 jaar oud, waarin de bakstenen 10 dagen lang door de vuurtongen worden verhit.

Dag en nacht worden steenkooltjes door de stookgaten gegooid, om de juiste temperatuur te bewaren. Het resultaat is een prachtige, duurzame baksteen – traditioneel geproduceerd. Bekijk online het productieproces van traditioneel gebakken stenen.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting