Traditioneel productieproces
Als u op zoek bent naar traditioneel, dan zou u van een bezoek aan Steenfabriek Vogelensangh echt genieten. In onze steenfabriek worden bakstenen nog op de “oude manier” geproduceerd. We hebben een prachtige ringoven van bijna 100 jaar oud, waarin de bakstenen 10 dagen lang door de vuurtongen worden verhit. Dag en nacht worden steenkooltjes door de stookgaten gegooid, om de juiste temperatuur te bewaren. Het resultaat is een prachtige, duurzame baksteen – traditioneel geproduceerd. Bekijk online het productieproces van traditioneel gebakken stenen.

klei op lopende band

Bewust
Dat onze werkwijze traditioneel is, wil zeker niet zeggen dat deze achterhaald is. We produceren al jaren CO2 neutraal en hebben ook het Kiwa-certificaat, dit keurmerk staat internationaal voor kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Traditioneel en bewust gaan heel goed samen en garanderen de kwaliteit van onze bakstenen.

Enkele van onze traditioneel gestookte stenen:

Meer weten
Bent u benieuwd naar de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensangh? Neem dan eens een kijkje bij Stichting Vogelensangh. U bent ook van harte welkom in de fabriek.

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Recent toegevoegde projecten