Fase 1

AFBREKEN OUDE GEVEL

BESTAANDE OUDE GEVELS WORDEN AFGEBROKEN WELKE OPNIEUW HERGEBRUIKT WORDEN OP DE ZELFDE PLEK

Oude gevels worden afgebroken, welke opnieuw gebruikt worden in de nieuwe Ecofir Collectie. Met deze nieuwe duurzame collectie is het dus mogelijk op de plek waar gesloopt wordt, met deze gesloopte materialen terug te bouwen, en dus de circulaire cyclus weer rond te maken.

Samen met onze partners LMB & IBR zijn we tot het uiterste gegaan om een unieke mogelijkheid toe te passen op keramisch gebied. Meer dan 50% bouwafval wordt toegepast, waar nieuwe gevelstenen mee geproduceerd kan worden. Dit inclusief alle mortel resten.

Bij het afbreken van de oude gevels hoeft er dus geen rekening gehouden te worden met het scheiden van mortel en mortel resten.  De gehele buitenschil wordt verwerkt in de nieuwe gevelstenen.

Fase 2

VERMALEN TOT GRONDSTOF

HET BOUWAFVAL VAN HET AFGEBROKEN GEBOUW WORDT VERMALEN TOT GRANULAAT INCLUSIEF ALLE MORTELRESTEN

Samen met een van onze partners LMB wordt het afgebroken puin vermalen. Door vele onderzoeken en test producties met dit granulaat, zijn we tot een mogelijkheid gekomen waarbij we het procentuele en fysieke aantal granulaat voor meer dan de helft kunnen toepassen in de stenen van deze duurzame collectie.

Fase 3

BOUWAFVAL TOEVOEGEN AAN DUURZAME RIVIERKLEI

DE BASIS BEGINT MET HET WINNEN VAN DUURZAME RIVIERKLEI, WELKE UIT DE REGIO KOMT

Bij deze rivierklei wordt het granulaat, als grondstof toegevoegd waarna het gemengd en uiteindelijk gevormd wordt tot een exclusieve hand/of  vormbaksteen. Ons compact & flexibiel productie proces maakt het mogelijk om meer dan 50% bouwafval toe te voegen aan onze kleisoorten.

 

Fase 4

HET VOGELENSANGH KARAKTER

BAKKEN EN HANDMATIG SORTEREN MET BEHOUD VAN HET VOGELENSANGH KARAKTER 

Het bakken gaat net als de rest van onze collecties in de authentieke ringoven. Door het ‘puur natuur’ bakken, zonder kleur-of toeslagstoffen te gebruiken, behoudt ook deze collectie haar esthetische eigenschappen, waarbij de krachtige en warme kleurnuances na vele jaren nog steeds volledig zichtbaar zijn en dus het Vogelensangh karakter behouden wordt.

Fase 5

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Met een toekomst visie waarbij Nederland in 2050 circulair moet zijn, werken we samen met onze partners en overheid om de bouwketen te verduurzamen. Ook met een authentiek én exclusief bakproces zijn de mogelijkheden dus groots!

De mogelijkheid om een bestaand gebouw te slopen én met dit keramisch bouwafval terug te bouwen is dus vanaf nu mogelijk! Exclusieve kleurnuances, hand gesorteerd en circulair.

Bezoek Steenfabriek Vogelensangh en ervaar het zelf

Benieuwd hoe de kleuren er in het echt uitzien? Maak dan een afspraak om een bezoek te brengen aan de Vogelensangh fabriek. In het contactformulier kunt u aangeven wanneer u langs zou willen komen. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor een afspraak.

Maak een afspraak voor een bezoek