Unieke restauratiestenen in kerken en monumenten

De kerken en monumenten van vroeger hebben vrijwel allemaal een ding gemeen: de buitenkant bestaat uit een uniek steensoort. Zoals ze dat echt in die tijd konden maken. Met de hand gemaakt, waardoor ieder gebouw een eigen en unieke uitstraling kreeg. Een steen gaat helaas niet levenslang mee, dus ook deze gebouwen zijn op den duur toe aan een restauratieslag. Maar dat blijkt soms lastig: want hoe komt u door de komst van automatisering nog aan dezelfde steen als vroeger?

Door onze ervaring in het bakken van bakstenen, kunnen we bakstenen tijdens het productieproces met de hand aanpassen. Hierdoor zijn wij in staat voor elk project een steen op maat te maken. Ook deze stenen bakken wij in een ringoven. Door de manier waarop het vuur bij de stenen komt, krijgt iedere steen zijn eigen kleur en uitstraling. Er komen dus ook geen kleurstoffen aan te pas! Op deze manier proberen wij zo weinig mogelijk milieubelastend te zijn en voor duurzaamheid te gaan.

Zoekt u de juiste steen voor uw restauratieproject? Kom gerust langs in onze fabriek en bekijk de stenen zelf!

Maak een afspraak

Restauratieprojecten

Benieuwd hoe de restauratie stenen van Vogelensangh er uit zien? Wij plaatsen geregeld nieuwe projecten online. Bekijk alle restauratie en renovatieprojecten om een indruk te krijgen van ons werk. Heeft u een andere kleur of een ander formaat in gedachten voor uw project? Bespreek dan de mogelijkheden door contact op te nemen: wij kunnen vrijwel alles op maat maken.

Gevelsteen laten maken

Een gevel is vaak het visitekaartje van het gebouw. Het restaureren of herstellen van een gevel is dan ook iets wat soms net iets eerder de aandacht krijgt. Meer weten over dit type steen? Lees hier dan meer over onze gevelstenen.

Wilt u langskomen om de mogelijkheden te bespreken om uw eigen type gevelsteen te laten maken? Neem dan contact met ons op om een kijkje te nemen in onze fabriek.

 

 

Adresgegevens

Een vraag of een opmerking? Wij horen graag van u. Voelt u zich vrij om met ons contact op te nemen.

Stichting Vogelensangh

In 2013 werd Stichting Restauratie en Educatie Steenfabriek Vogelsangh opgericht. Deze stichting heeft als doel om de oude steenfabriek te restaureren en de educatieve waarde ervan uit te dragen. Bezoek de website om alles te lezen over de stichting, de restauratie en de geschiedenis van Steenfabriek Vogelensang

Website van de stichting